Focal

Focal JM-Lab startades av Jacques Mahul på 1980-talet i en liten verkstad i Saint-Etienne Frankrike.

Det nystartade bolaget hade en personalstyrka på bara två personer, inklusive den nuvarande styrelseordförande och VDn Jacques Mahul, en utbildad ingenjör och specialist på högtalarelement.

Det första elementet som utvecklades i denna workshop vann snabbt internationellt erkännande tack vare originaliteten av sin konstruktion. Samtidigt som de producerade drivenheter under Focal varumärke (speciellt utformad för de mest kända märken av högtalare och för top-of-the-range kit entusiaster), lanserade företaget också sin egen serie av högtalare under JMlab varumärke .

JMlab gjorde snabbt ett namn för sig med originell design när det gäller små bokhyllehögtalare, inklusive den DB13 som hade den märkliga egenskapen att erbjuda ljudkvalitet jämförbar med mycket större modeller.

En aktiv utvecklingspolitik som syftar till ständigt anpassa företagets produkter till marknadens krav, tillsammans med en ljudstil som skickligt kombinerar musikalitet och dynamiska prestanda har gjort det möjligt för JMlab att uppnå ledarskap inom den franska högtalarmarknaden från mitten av 90-talet.

De första produkterna avsedd för bilar skapades 1989, så snart som 1997 vann en bil helt och hållet utrustad med focal drivenheter världsfinalen i IASCA Car Audio competition experten kategori. Vår kompetens inom området inbyggda ljudet har hjälpt oss att ta högsta vinsten varje år sedan dess. År 2001 vann en fransk bil finalen i Pro kategorin ... den riktig "första" rena franska bilen på amerikansk mark! 2002 förstärker Focal sin ledande position genom att vinna första plats i kategorin ”expert” på IASCAs världsfinal.

 


right