Phoenix Gold

HISTORIA - 1984-2009

Phoenix Gold har en mycket intressant bakgrund inom bilstereo. Under 1984 påbörjades tillverkning av tillbehör för bilstereo i Oregon. Phoenix Gold var först i världen med distributionsblock och tillbehör med 24 karat guldplätering.

 

Inom Phoenix Gold verkade två legender inom billjud,  Morgan West & Keith Peterson. Under deras inflytande ändrade man inriktning till att bli en av världens mest berömda tillverkare av slutsteg och elektronik. Morgan West och Keith Peterson, två legender inom bilstereo fanns med vid starten av Phoenix Gold.
Under påverkan av West och Peterson kom Phoenix Gold till att bli en av världens mest berömda tillverkare av slutsteg och elektronik för bilstereo. De kom att stå för designen för några av de bästa slutstegen någonsin vilka det fortfarande pratas om  idag. 

Även steg som Route 66, Frank Amp’n Stein och outlaw med flera har kommit att bli populära samlarobjekt under årens lopp.

 

Under slutet 1990-talet såldes Phoenix Gold och nya krafter tog vid med blandad framgång. I slutet av 2009 köptes företaget upp av AAMP. 

 

 

ÅTERKOMSTEN - 2010

Genom köpet av Phoenix Gold hade AAMP visionen om att Phoenix Gold åter skulle bli det mest respekterade varumärket inom billjud. De förra grundarna tillika konstruktörer anställdes och i produktplaneringen ingick som i de tidigare produkterna total överdimensionering samt fantastiska komponentval.

Som en följd av den otroliga utvecklingen inom tekniken så är de produkter som nu finns ute på marknaden mycket kraftfullare och är ljudmässigt bättre än de som utvecklades under 1980- resp 1990 - talet.. 

 

Aktuella Elite serien MKII använder sig tex av SANKEN BJT transistorer och Burr Brown OP kretsar. Även lägre serier som SX serien använder sig av t ex OP kretsar som flera amerikanska fabrikat endast använder i sina absolut mest exklusiva steg.

Så mottot på Phoenix Gold produkter är helt enkelt bättre steg & högtalare för pengarna!

 

 

ÄNTLIGEN - Tillbaka

Kan det bli bättre? En klassiker är tillbaka med full styrka. Vår ambition med Phoenix Gold är att skapa produkter som alltid ger dig mer än vad vi lovar. Alla produkter är underspecificerade… inte för att vi tycker det är roligt utan för att vi vill att  kunden alltid ska bli nöjd. 

 

 

 

right